'Alone we can do so little; together we can do so much.' - Helen Keller

Team

Noy Singer

Oprichter en voorzitter

Noy is in de oprichter van CSD-Foundation. Zij reist tussen Kaapverdië en Nederland om de teams en projecten te coördineren en ze is de bedenker van de strategie en de ideeën die leiden tot onze projecten. Noy is tevens een docente op het Zadkine.

Estelle Cohen

Penningmeester

Estelle regelt de financiële administratie  sinds de oprichting van CSD-Foundation in 2019. Zij doet dit vanuit haar woonplaats Rotterdam.

Imke Hottentot

Secretaris

Imke is sinds 2023 betrokken bij de stichting als secretaris. Zij brengt het overzicht in de organisatie van de stichting en denkt en organiseert mee bij verschillende projecten. 

Lana Kujundžić

Algemeen bestuurslid

Lana is algemeen bestuurslid van de stichting en een van de oprichters. Lana denkt mee over de lange termijn plannen van de stichting en bij verschillende projecten.  Ze doet dit vanuit haar woonplaats Rotterdam.

Birthe Leysen

Birthe is een reisleidster bij groot reisbureau en een hondenverzorgster. Ze brengt structuur aan in de administratie, planning en budget van onze projecten. Birthe zet zich in voor álle honden en katten op het eiland en is een echte dierenvriend. Men belt Birthe als het niet goed gaat met een huisdier en ze organiseert castratiecampagnes. 

Annelies Vette

Annelies is een trainer, coach en schrijfster. Ze heeft samen met Noy Singer het Dá Valor team aangestuurd en gecoördineerd tijdens het begin van de pandemie. Ook creërden zij samen de Personal Development training die ze tweemaal hebben gegeven aan jongeren op Sal. 

Hèlio Gomes

Hèlio is een kunstenaar en een sporter. Hij verkoopt zijn schilderijen wereldwijd.  Hélio deelt gedoneerde kleding uit op Sal en waar kan ook op São Vicente. Hij heeft de mural ‘Dá Valor’ gemaakt in Santa Maria ter herinnering aan het voedseluitdeelproject tijdens het begin van de pandemie. Hij was samen met Maky Moreira verantwoordelijk voor het uitdelen van de voedseltassen in Espargos. 

Maky Moreira

Maky is een fotograaf, gids en sporter. Hij heeft gezorgd voor social media-content tijdens het voedseluitdeelproject tijdens het begin van de pandemie. Hij was samen met Hèlio verantwoordelijk voor het uitdelen van de voedselpakketten in Espargos. Maky heeft een groot hart en de ambitie om veel te leren in het leven.

Erik van der Leest

Erik is een sportleraar die medeverantwoordelijk was voor het uitdelen van voedseltassen in Santa Maria tijdens het begin van de pandemie. Hij verzorgde kickboks lessen voor het hele team. Erik heeft een groot hart en zet zich dag en nacht in voor het project. Doordat hij een vaderfiguur is voor velen, kon het team op hem leunen.

Lisa Moreira van Tinteren

Lisa is een multi-getalenteerde duizendpoot die structuur en overzicht brengt in de projecten waar ze aan meewerkt. Ze zorgt voor social media content, ontwerpen en teksten. Ook is ze zelfstandig verantwoordelijk voor het OrganiCup project, waarbij ze geholpen heeft 500 cups uit te delen aan lokale bewoonsters en de daarbij horende voorlichting te geven.

Joel en Ery

Deze broers werken beiden als fotograaf en hebben voedseltassen uitgedeeld tijdens de pandemie in 2020-2021 in de drie sloppenwijken op Sal. Deze jonge jongens zijn in deze wijken ook verantwoordelijk voor het uitdelen van gedoneerde kleding, schoenen, toiletspullen. Beiden hebben kinderen en familie om voor te zorgen en beschikken over behoorlijke kookkunsten! De broers zijn opgegroeid in de sloppenwijk Santa Cruz, waar ze ook toeristen ontvangen voor een rondleiding en hun Engels graag verbeteren.

Nadir Leininy

Nadir is een instructeur voor diverse water- en vechtsporten. Hij was verantwoordelijk voor het uitdelen van voedseltassen in Santa Maria gedurende de pandemie in 2020-2021, samen met Erik van der Leest. Nadir heeft een groot hart en zet zich dag en nacht in voor een project. Hij is altijd beschikbaar, heeft duidelijk mensenkennis en een hoog ontwikkelde intuïtie. 

Xiixëll

De foto- en videograaf van het voedselproject Dá Valor op Sal gedurende de pandemie in 2020-2021. Xiixëll is ook de fotograaf voor álle fotoshoots van Handmade In Prison. Deze jongen opende in 2021 zijn eigen fotostudio, na erg lang te hebben geknokt en gespaard hiervoor. Hij is een voorbeeld voor velen, omdat hij zichzelf vanuit de sloppenwijk omhoog heeft gewerkt. Hij is zijn eigen inspiratie en inspireert daardoor ook anderen. Xiixëll zorgt voor zijn dochtertje en is altijd bereikbaar voor wat voor fotoshoot dan ook op Sal.