Educatie: OrganiCup©

Wij zijn heel trots en blij met de samenwerking die wij zijn aangegaan met OrganiCup©. Zij hebben 500 menstruatiecups gedoneerd die wij van juni t/m augustus 2021 gaan uitdelen aan de vrouwen op Sal. Ons doel is om het aan de meest kwetsbare vrouwen uit te delen.

Wij willen vrouwen leren hoe ze de menstruatiecups moeten gebruiken en welke impact het gebruik kan hebben op de omgeving, hun gezondheid en hun financiën. Wij maken gebruik van lokale vrijwilligers om de educatie op zich te nemen.

Het duurt vaak even voordat de vrouwen de cup gaan gebruiken en wij denken daarom dat er over een paar maanden meer vraag naar gaat komen door mond-tot-mondreclame.

Hieronder zijn projectvrijwilligers met de slogan van het project ‘Lugar de amdjer é onde kel kizer’ (‘De plek van een vrouw is waar zij wil dat het is’) te zien.